Lahden Kauppahalli uudistuu

Lahden Kauppahallissa on käynnistymässä mittava uudistus. Uudistuksen myötä muutoksia tulee niin hallin rakenneratkaisuihin, toimintamalleihin kuin tarjoomaankin. Edellinen Kauppahallin isompi remontti tehtiin lähes 30 vuotta sitten, jonka jälkeen kaupungin tekemät suunnitteluratkaisut ja niiden myötä koko kaupunkikeskustan rooli ovat voimakkaasti muokanneet toimintaympäristöä. Myös kulutustottumukset ovat muuttuneet merkittävästi. Uudistuksella pyritään löytämään ratkaisuja, jolla yritystoimintaa olisi edelleen mahdollista jatkaa pitkäjänteisesti myös ydinkeskustassa.

Kauppahalli tulee edelleen tarjoamaan monipuolisen valikoiman korkealaatuisia ruokaan ja ruokailuun liittyviä tuotteita ja palveluita. Tuotevalikoimassa tullaan kiinnittämään erityistä huomiota lähiruoan ja paikallisten tuottajien tuotteisiin.

Uudistuksen ensimmäinen vaihe on jo käynnistetty. Lanun aukion puolelle Kauppahallia avautuu syksyn aikana Viiniravintola Lanun Korkki, joka tulee tarjoamaan laajan valikoiman hienostuneita viinejä tunnelmallisessa ympäristössä.  Viinibaari on ensimmäinen askel kohti tulevia muutoksia Kauppahallissa ja kertoo jo hieman, millaisia uusia elämyksiä ja palveluja tulevaisuudessa on luvassa.

Uudistus ei jää pelkästään ulkoisten ja palveluvalikoimaan liittyvien muutosten varaan, vaan myös toimintatapoja muutetaan. Vetovastuu Kauppahalli-kokonaisuuden toimintamallin sekä palveluiden kehittämisestä tulee yritykselle, joka vastaa jatkossa elintarvikekaupasta hallissa ja jonka johdossa ja taustalla on kokeneita alan yrittäjiä. Heidän tähtäimessään on yhdessä muiden hallissa toimivien yrittäjien kanssa löytää toimintamalleja, joka parantaa kaikkien mahdollisuuksia toimia ja tekee hallista entistä kiinnostavamman asiakkaiden silmissä.

Asiakkailleen Kauppahalli tuo laadukkaita ostos- ja ruokailukokemuksia, säilyttäen samalla perinteisen kauppahallitunnelman. Tulevan uudistuksen tarkoituksena on tarjota entistä houkuttelevampi ja toimivampi Kauppahalli niin asiakkaille kuin yrittäjillekin.

Uudistukseen on sitoutunut myös kiinteistön omistaja, Marjatta ja Eino Kollin Säätiö, joka pyrkii omalla panoksellaan elävöittämään Lahden keskustaa ja edistämään samalla myös alueen muiden liikepaikkojen kehitystä.